Skip to content

Al teu servei

Com ha de ser el candidat ideal a l’alcaldia d’un municipi tan exigent com el nostre?

  • Creus que és bo que estigui ben arrelat a la ciutat, que hi hagi nascut, anat a escola, jugat a futbol o a bàsket aquí, que hi tingui empreses i/o comerços, que conegui bé tots els barris, que hagi participat a entitats socials i culturals, que tingui un cercle social i familiar ampli i divers?
  • Creus que és convenient que tingui prou experiència tant pública com privada, i fins i tot docent a la universitat? Que conegui molts sectors d’activitat i estigui al tanto de per on van les macrotendències del món? Que pugui innovar per servir millor?
  • Interessa que un dirigent polític tingui esperit emprenedor? Que hagi creat llocs de treball i sàpìga el que és patir per si es podran pagar les nòmines, els proveïdors i els impostos? Que valori per tant l’esforç que hi ha rere cada euro que passa per l’administració pública?
  • Diries que ha de ser una persona de perfil transversal, apta tant pels més indepes com pels que no ho són, pels d’esquerres i pels de dretes, per grans i joves? Algú que sigui capaç tant d’interlocutar amb les grans empreses multinacionals com de pactar coses amb la CUP o amb qui sigui?
  • Creus que és bo que conegui l’administració a fons i que ha de tenir una provada capacitat de gestió? Que tingui les idees clares? Que conegui la vida política i el sistema institucional que ens envolta per poder abordar amb garanties aquelles qüestions que ens afecten severament i no es poden resoldre des de l’Ajuntament? Diries que ha de ser una persona amb capacitat demostrable per jugar un paper guanyador en el debat polític? Creus que és bo que arribi a la posició d’alcaldable (i a l’alcaldia) amb prous coneixements, de dret, d’urbanisme, de gestió de serveis públics, d’economia?
  • Diries que ha de ser honest? Que ha d’estar rotundament compromès amb la pulcrutid i el rigor en la gestió pública? I sobretot compromès amb el bé comú, amb la societat? Algú que treballa sobretot per millorar les circumstàncies dels que més pateixen? Una persona que entengui que la sostenibilitat és condició inexcusable per al progrés?
  • Ha de ser algú que tingui esquenes amples, paciència, empatia, simpatia, força quan cal i capacitat de lideratge i de resolució de conflictes? Algú que sàpiga gestionar equips i el desacord?
  • Diries que ha de ser algú que tingui ben clar que totes i cadascuna de les persones que vivim a Catalunya ens mereixem un sistema institucional que enlloc de prejudicar-nos, com fins ara, ens empenyi endavant? Que està totalment compromès amb l’objectiu d’assolir la independència per a Catalunya perquè és l’única manera de gaudir de les condicions de vida que mereixem? Que a més a més té idees clares sobre com des de Sant Cugat hem de contribuir? I com podríem avançar des de la serenitat, sense prendre mal, de forma ràpìda i clara cap a la materialització de la voluntat democràticament expressada l’1 d’Octubre de 2017?

 

Amiga, amic,

Si tal com sospito has respost afirmativament aquestes preguntes potser és que jo soc el teu candidat.

Jo mateix me les he fet, aquestes preguntes, i moltes altres. M’he qüestionat si crec sincerament que podria ser un molt bon alcalde de Sant Cugat. He pensat en els reptes que tenim, en els grans i en els petits, i en si tinc plantejaments i solucions per a tots ells. He pensat en si podria ser un bon candidat, un candidat guanyador. Si tinc prou notorietat i reconeixement, si soc valorat. Si tinc l’edat adequada, prou experiència i les circumstàncies personals resoltes. He mirat d’imaginar-me en les diverses circumstàncies que ha d’afrontar una alcaldessa o un alcalde.

He estudiat els diversos escenaris electorals i sé què és el que hem de fer en cadascun d’ells, des de ja. He analitzat els nínxols de creixement electoral que tenim a l’abast, són molts i molt grossos. Podem fer un gran resultat!! He mirat de raonar si reuneixo condicions suficients com per fer-ho. M’ho he qüestionat tot!

Fa molt que hi treballo en fer-ho possible, amb tota humilitat, sent conscient que els resultats potser no acompanyen i refermant el meu compromís amb la societat, amb Sant Cugat, amb Catalunya i amb el món, passi el que passi. Després de pensar-ho (no em va costar gaire), acompanyat per moltes persones que aprecio, vaig decidir posar-me a la teva disposició per si consideres que haig de liderar la proposta electoral de Junts per Sant Cugat a les municipals de 2023.

Il·lusió, coneixement, estima per Sant Cugat i capacitat de treball no me’n falten. Ara necessito la teva confiança, el teu suport.

Facis el facis, gràcies per llegir-me i per participar d’això tan important que ara, per fi, podem fer entre molts: seleccionar les persones que han de prendre decisions que ens afecten a totes i tots.

Mira aquí, si tens interès:

La meva trajectòria acadèmica i professional

El meu recorregut de compromís polític

El meu perfil personal