Skip to content

Carles Brugarolas: “Tribut metropolità: les coses clares”

  • by

https://www.totsantcugat.cat/opinio/tribut-metropolita-coses-clares_2103562102.html

“La gestió de l’actual govern ERC-PSC-CUP de Sant Cugat és intolerable”, diu Brugarolas

L’1 de gener de 2019 va entrar en vigor la reforma del Tribut Metropolità (TM) aprovada pel govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (PSC, Comuns i ERC) amb el vot en contra de CiU, avui Junts per Catalunya, que havia presentat al·legacions després què els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament de Sant Cugat constatessin els importants defectes del TM i la seva profunda inequitat. Les coses clares, els serveis públics d’una manera o una altra sempre els paguem els contribuents.

Reivindiquem la millora del transport públic però exigim que es financi equitativament. Per això, el nostre Ajuntament, després de molt diàleg infructuós, va haver de portar el Tribut Metropolità al contenciós-administratiu, perquè ja només un jutge pot anul·lar el TM a Sant Cugat i a la resta de la 2a corona.

Una gestió “intolerable”

La gestió de l’actual govern ERC-PSC-CUP de Sant Cugat és intolerable. L’alcaldessa, Mireia Ingla, i el 1r tinent d’alcaldia, Pere Soler, van anunciar a bombo i plateret un suposat acord amb l’AMB que reduïa fins a un 40% la càrrega del Tribut Metropolità i la retirada del contenciós. Realment aquest pacte no ha existit mai (ho acaba de corroborar el vicepresident econòmic de l’AMB).  La recaptació serà molt menor del previst pels mateixos defectes de l’ordenança i la retirada del contenciós es vol fer a canvi de res. A més encara no estan actives les partides ja pressupostades per l’anterior govern per pal·liar l’impacte en famílies en dificultats i petits comerços i no sabem res d’altres millores en el transport, de la T-16 ni la T-Rosa.

“Que diguin la veritat”

Les mentides no poden quedar impunes. Pere Soler ha de dimitir o ha de ser destituït, altrament serà l’alcaldessa la que estarà assumint aquesta falsedat. La ciutadania ens mereixem i hem d’exigir governants que diguin la veritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.