Skip to content

Compromís polític

  • by

De ben jove vaig assumir que enllarg de la vida miraria d’aportar el que tingués a l’abast per millorar la vida de la gent i vaig entendre que el camí que té major impacte potencial és el de la política. Sempre dic que a la política s’hi ha d’entrar amb les esquenes amples, sabent que no funciona tan bé com caldria, però també entenent que de vegades es poden aportar coses, grans o petites, que poden propiciar grans millores a la societat, que és l’únic que compta.

Aquest és el meu compromís. La política, o la fas o te la fan. Jo vull fer-la, i tinc molt clar, des de sempre, que quants més siguem fent-la millor ens anirà.

Des d’aleshores les he vist de tots colors, he patit fracassos i també creixements. En tot cas, molts aprenentatges. La política és un punt insondable, de vegades t’empeny, altres et frena. És essencial no dependre’n econòmicament, tenir una carrera professional independent de la política per gaudir de llibertat plena.

El meu origen familiar i sociològic estava en el centre dreta catalanista. He anat evolucionant com el país, cada cop més socialment sensibilitzat i entenent que és imprescindible comptar amb administracions públiques fortes per contrarestar els efectes negatius, que hi són i molt importants, de l’economia liberal i la globalització. Honestament, em costa ubicar-me en l’eix esquerra – dreta, cosa que potser m’aporta transversalitat, perfil tot-terreny. Entenc molt bé la necessitat de generar condicions per a la competitivitat, imprescindible per crear oportunitats que han d’arribar i estar a l’abast de tothom. Els marges bruts que es generen a les activitats comercials de qualsevol mena ho financen tot: salaris, impostos, serveis públics… Sense empresa (en sentit ampli) no hi ha futur possible.

La desigualtat és injusta, i és també una amenaça per a tothom. I evidentment qualsevol progrés que impliqui un dany al planeta no és en realitat un progrés, és una transferència de recursos que passen de les mans de tothom a les d’uns pocs, i per tant s’ha de combatre. Tot ha de ser sostenible i tot s’ha de fer amb responsabilitat. Tots els éssers vius tenim drets, formem part d’un equilibri que segurament ja hem trencat per sempre.

El món ha fet un salt endavant immens els darrers 50 anys. Milers de milions de persones han sortit de la pobresa més absoluta i s’han anat incorporant lentament al progrés de la humanitat. Però tot està en perill, sempre, però ara més. Vivim temps convulsos, de riscs, però també de reptes i oportunitats. No és un bon moment per a lideratges febles o inexperts.

Tampoc a Catalunya. Ja fa molts anys vaig entendre que la societat catalana pateix molt més del que mereix a causa de la pertinença a Espanya. No és en el meu cas un tema només identitari, que també, és sobretot analític. La independència de Catalunya ens convé a totes les persones que vivim a Catalunya, vinguem d’on vinguem, parlem la llengua que parlem, siguem de dretes o d’esquerres. Fa uns anys que els independentistes hem deixat d’explicar el nostre gran projecte des d’aquesta perspectiva il·lusionant, és incomprensible. Crec tenir una idea clara sobre com podem assolir la llibertat de forma ràpida i minimitzant costos, espero poder aportar-la algun dia com cal.

Quan sortia de casa, indignat, cap a la primera de les grans manifestacions que hem protagonitzat els darrers anys, en 2010, la meva filla Maria tenia a penes uns mesos d’edat. Tenint-la en braços, li vaig prometre que el seu Papa faria tot el que podés per alliberar-la a ella, i a tothom, del dany que ens infringeix el fet de pertànyer a l’Estat espanyol. Doncs això.

Soc santcugatenc des de sempre. Esclar, quan ets nascut aquí, hi has fet tantíssimes coses i tens aquesta propensió al servei públic… la il·lusió per ser alcalde l’he tingut sempre!

Crec que puc aportar una combinació poc freqüent de recorregut empresarial (empenta emprenedora, capacitat de gestió i orientació cap a la innovació), docent (base tècnica, coneixement) i capacitat contrastada a l’administració pública i forta vocació de servei públic.

Sant Cugat, i de fet, tot el nostre país, tenim un potencial immens per esdevenir una de les societats més riques, plenes, justes i avançades d’Europa.

Fem-ho!!

Aquest ha estat el meu recorregut polític:

Junts per Catalunya, des de 2020

Afiliat a Junts per Catalunya des de la seva fundació

Membre electe de la coordinadora local

Precandidat a l’alcaldia de Sant Cugat

Demòcrates de Catalunya, 2015 – 2018

Co fundador del partit

Membre de la seva direcció nacional

Portaveu nacional d’Economia i Coneixement

Portaveu local a Sant Cugat

Unió Democràtica de Catalunya, 1991 – 2015

Vaig ser una de les persones que va impulsar l’escissió independentista de 2015 i posterior fundació de Demòcrates

Dues vegades candidat a membre del comitè de govern nacional en equips opositors a la direcció “oficial” que encapçalava en Duran i Lleida

20 anys militant de base fins esdevenir regidor electe en 2011

President de la Comissió d’Economia

Conseller nacional

Membre de diversos comitès executius

Catalunya

Membre de la comissió d’economia des dels anys ’90 i President des de 2010.

Conseller Nacional des de 2008.

Diversos congressos nacionals del partit han aprovat propostes d’acord i/o previsions estatutàries que jo he redactat i defensat.

Com a membre de l’equip de la secretaria d’organització del partit he format part del comitè nacional de campanya a les eleccions generals de 1993 i europees de 1994 i de l’equip organitzador dels Aplecs de Maig de 1993 i 1994.

Sant Cugat

Des de principis dels anys ’90 he format part del comitè executiu local (amb diverses interrupcions per raons professionals) i amb diverses responsabilitats. Membre del comitè de la federació CiU, responsable de diverses campanyes electorals o d’activitats anàlogues. He participat sempre intensament de la redacció dels programes electorals i altra documentació.

En diverses etapes he estat membre de l’estructura territorial supramunicipal del partit.

Unió de Joves (1991 – 1998)

Vaig ser president local, comarcal i intercomarcal, conseller nacional i vicepresident del Consell Nacional. Vaig participar activament en l’actualització profunda de l’organització que va tenir lloc a mitjans de la dècada dels ’90 que es va materialitzar en noves redaccions dels estatuts i dels reglaments territorials i del consell nacional, dels quals soc co-autor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.