Skip to content

Idees per avançar. Ciutat, país i política de referència

  • by

IDEES PER AVANÇAR

El programa de govern l’hem de fer entre quantes més persones millor, sumant talent, experiències i inquietuds.

Subscrivim el programa electoral de Junts per Sant Cugat de 2019. El volem actualitzar i millorar de forma col·lectiva per construir una proposta electoral guanyadora però sobretot per portar Sant Cugat fins el màxim que pugui oferir a la seva gent, al seu entorn i al món.

Aquí tens algunes idees que ens agradaria compartir i desenvolupar ordenades per temàtiques d’actuació:

Som Junts, no iguals. La nostra proposta és la que millor garanteix transversalitat i confortabilitat per a tota la diversitat de formes d’entendre on som i cap on anem. Som també la millor opció per guanyar les eleccions. Som garantia de compromís i d’experiència, de capacitat demostrable de bona gestió i d’aire fresc. Tenim l’estratègia electoral molt ben preparada i capacitat per comunicar les millor idees per impulsar la qualitat de vida per a tothom! Ens caldrà posar en marxa no una sinó un munt de campanyes per optimitzar els resultats de Junts a Sant Cugat en un context difícil.


Per això multiplicarem la grandària i l’activitat del nostre partit a Sant Cugat. Junts no és més que un instrument al servei del bé comú. Les seves posicions i la seva força per impactar potiviament en la societat vindran determinades per la suma de les aportacions de cadascun dels seus membres. Hem d’enfortir el partit per fer crèixer la seva capacitat de servir en les seves diverses funcions principals: hem de construir més i millor intel·ligència social i hem de ser una pedrera òptima de quadres de l’administració. Per això, quants més siguem, millor. A més, serà més difícil guanyar les eleccions amb tota la solvència venint des de l’oposició des d’una plataforma petita i dividida. Hem posat i posarem tot el que tinguem a l’abast per fer de Junts un partit encara molt més fort i més unit a Sant Cugat, amb capacitat per desenvolupar correctament tot el que hem de fer, que és molt i molt il•lusionant!


Serem pactistes, selectivament. Sant Cugat només té dos governs possibles a partir de 2023, un transversal i de la bona gestió liderat per Junts, o bé la cambra dels Germans Marx del Tri (o quatri) partit. Ja fa molt que estem treballant per fer possible l’assoliment d’un gran resultat per a Junts per Sant Cugat i que el futur govern de Sant Cugat no quedi a les mans de l’unionisme. Nosaltres no volem pactar investidura ni govern amb qualsevol que treballi contra la democràcia i a favor de l’espoli i la repressió de Catalunya, no els blanquejarem perquè és tant com acceptar que el que fan no és tan greu com diem dia sí i dia també. Menys encara quan ja han demostrat amb escreix que en diversos casos són governants deficients a Sant Cugat. Si finalment la governabilitat queda en mans d’algun d’aquests partits, cosa no tan probable com sembla, sotmetrem la decisió a la militància. Analitzarem conjuntament quina de les opcions serveix millor la ciutadania i actuarem en conseqüència segons el vot de tot aquell que hagi volgut participar.
El mateix esquema l’aplicarem als governs supramunicipals, Consell Comarcal, Diputació i AMB. Si no podem governar farem l’oposició que optimitzi al servei a l’interès general.


La nostra aposta és i serà la fundacional de Junts, la de la unitat independentista, perquè és la que ens impulsa de manera clara, creïble i congruent cap a la independència i la millora real de les condicions de vida de la gent. Qualsevol pacte entre Junts, ERC o CUP amb qualsevol altre partit, com el d’ara, ens allunya. Treballarem per tant de forma coherent per al bé comú i l’interès general, sense incongruències. Si altres partits independentistes locals actuen d’una altra manera és que, o bé no són conscients de la gravetat de l’impacte social que genera la pertinença de Catalunya a Espanya, o bé que avantposen els càrrecs a l’interès general, volem ser molt clars en aquest aspecte. A tots els partits hi ha bona gent i bons gestors, esclar que sí, com a tot arreu. Els animem a debatre i compartir com ens hem de posar veritablement al servei de la gent que hem de servir. Nosaltres no posem línies vermelles a cap partit en concret, les posem a posicionaments polítics que clarament van en contra de la democràcia, la justícia i l’interès general i afecten sobretot, insistim, els que més pateixen.

Aportarem un govern que estarà el 100% des del primer dia. Sant Cugat no es pot permetre una altra alcaldia ni un altre govern que necessita més de la meitat del mandat per començar a entendre de què va la cosa. El potencial és immens, no aprofitar-lo des del primer dia és una irresponsabilitat. Serà un gran govern! Serem ambiciosos, tindrem visió de futur. Estarem per les coses grans i també, molt especialment, per les petites, totes aquelles que ens afecten dia rere dia al nostre entorn, al parc, a la vorera o quan ens hem desplaçar. La gent que pateix és el que més ens commina. No es pot construir una societat avançada i plena amb un risc d’exclusió del 18%, per molt que sigui més baix que a la resta del país.

Sabem que molts dels grans reptes que tenim no poden trobar solució local, tindrem la força i la determinació per defensar les decisions que calgui, allà on calgui, molt més enllà de Sant Cugat. Recuperarem la intenció de lideratge compartit, totalment desaparguda durant el mandat del Tripartit.

L’articulació del sistema institucional EMD / Municipi / Comarca / Àrea Metropolitana / Diputació Provincial / Generalitat és cara i complexa, sovint redundant. Cal canviar coses en profunditat per servir bé la societat. Particularment, l’AMB afecta profundament Sant Cugat. Té un àmbit absurd i obsolet i ha actuat sobretot com un immens lobby de poder socialista que gestiona grans quantitats de recursos amb escàs control democràtic i molt d’esquenes a la resta de país. És una de les grans culpables del desequilibri territorial, de greus conseqüències tant a dins com a fora, de les ferides urbanístiques i d’infraestructures que patim. La col•laboració entre municipis és imprescindible però el que tenim ara mereix una revisió total.

Farem possible, en definitiva, no només un govern eficient i conscient de l’esforç que hi ha rere cada euro públic, sinó un motor que traccioni el conjunt de la societat cap endavant comptant amb tothom i per a tothom que exercirà el lideratge que correspon a un municipi del potencial de Sant Cugat per empényer els canvis tan necessaris que hem d’abordar com a societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.