Skip to content

La Vila de Valldoreix necessita governs que sumin!

  • by

M’han passat coses molt importants, a Valldoreix, l’estimo molt. La seva voluntat de ser i la seva capacitat demostrada d’autogestionar-se al servei de les valldoreixenques i valldoreixencs s’ha de promoure i defensar, ho hem fet i ho tornarem a fer. Valldoreix ha avançat de valent els darrers mandats en bona part perquè ha pogut trobar per fi un context de col·laboració entre administracions que cada vegada que ha hagut un govern de socialistes i/o comuns a qualsevol de les dues bandes no ha estat possible.

L’acord econòmic entre l’Ajuntament i l’EMD treballat i subscrit pels aleshores respectius responsables d’economia Xavier Gavaldà i jo mateix va posar fi a dècades de controvèrsia, litigis i d’inestabilitat, va oferir un marc sòlid on totes dues administracions podrien desenvolupar les seves activitats al servei de la gent. No ens sorprèn que aquest conveni no hagi estat actualitzat quan tocava amb el Tripartit al govern de Sant Cugat, els prima l’interès partidista, ho hem de dir, especialment a la part socialista que és la que ha de tirar endavant amb això.

El mateix veiem projecte rere projecte. El cas de l’Avinguda del Baixador és ben eloqüent. En Pere Soler ha posat moltes traves a aquesta urbanització tan esperada bloquejant la col·laboració imprescindible en matèria econòmica, l’EMD té l’àmbit competencial molt majoritari però la llei limita la seva capacitat inversora, la col·laboració econòmica de l’Ajuntament és imprescindible tal com fa moltíssim que venim dient. Mireu com estava la situació fa ja dos anys, és inadmissible. És ara, ja a final de mandat, quan de cop exigeixen el govern de l’EMD que desbloquegi el projecte, com si la responsabilitat fos seva. I com carai volien avançar sense tenir ni mínimament clar el context econòmic ni la viabilitat legal de la urbanització?

La Vila de Valldoreix no s’ho mereix, això. Es mereix administracions lleials al seu compromís de servei. Per això és tan important per Valldoreix comptar amb governs de Junts a totes dues bandes, perquè només així hem avançat i només així avançarem de veritat.

El sistema d’elecció del govern de Valldoreix és molt diferent del dels ajuntaments. A Valldoreix es vota a dues urnes. En una d’elles cal votar uninominalment una persona candidata a la presidència, que pot ser independent i/o representar un partit o conjunt de partits polítics. Des de Junts estem treballant per oferir la millor alternativa possible, en col·laboració amb totes aquelles forces que com nosaltres posin al capdavant la bona gestió, el servei públic i el progrés nacional del país.

Per l’altra banda, ja ho veiem. Cal que pràcticament tots els partits de l’oposició s’aliïn, casi de manera antinatural i amb un candidat independent amb qui compartíem partit molts anys enrere, per cert (felicitats, Juanjo!), per poder oferir una alternativa que pugui tenir viabilitat. Opten per un candidat que aprecio, però que posa de manifest, em sap greu dir-ho, la manca total de projecte propi i diferencial dels partits que el proposaran.

L’altra urna és de les eleccions municipals de Sant Cugat. Els vots de cada candidatura assolits a Valldoreix determinaran el repartiment de les vocalies de l’EMD. Els que tenim perspectiva històrica i de present ho sabem. El que més interessa a totes les valldoreixenques i tots els valldoreixencs és un govern majoritari de Junts a Valldoreix i a Sant Cugat. Treballarem de valent per què així sigui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.