Skip to content

L’Ajuntament de Sant Cugat no es pot inhibir

  • by

La possibilitat de l’adveniment de la República Catalana és sens dubte el principal assumpte que té sobre la taula la política catalana, també la local, perquè suposa fer possible la fi de l’hemorràgia de recursos que pateix la societat catalana i la generació de les condicions de vida que mereixem totes i tots. La pertinença de Catalunya a Espanya és la primera causa de patiment social, la nostra obligació és mirar de revertir aquesta situació. Plantejar que l’Ajuntament s’ha d’inhibir d’aquest debat és simplement no tenir present que el nostre present i el nostre futur com a ciutat i com a societat depenen sobretot de si els catalans som capaços o no de dotar-nos d’un marc polític, legal, institucional i administratiu diferent del que hem tingut fins ara, que ens serveixi veritablement.

Considerem que cada persona individualment considerada, parli la llengua que parli, vingui d’on vingui, tingui les idees nacionals que tingui, si és que les té, TÉ DRET de participar lliurement d’aquest procés, i que l’Ajuntament, com a administració més propera al servei de la ciutadania, TÉ L’OBLIGACIÓ de vetllar per tal que les decisions col·lectives i la seva implementació puguin tenir lloc en un marc de normalitat, de concòrdia, de tolerància i d’informació veraç.

Constatem, a ningú se li escapa, una estratègia fosca que ens va a la contra, les clavegueres de l’Estat, la desinformació, la repressió… És clarament visible una aliança no escrita entre tots els grans poders de l’Estat, executiu, legislatiu, mediàtic i judicial, que opera en perfecta sintonia amb una part majoritària de la societat espanyola i que té per objectiu impedir que podem decidir, primer, que si decidim ho fem amb por i amb informació falsa, segon, i que si tot i així decidim anar endavant, reprimir l’exercici de la nostra voluntat democràtica. Davant això, hem d’actuar, tothom, també totes les administracions públiques.

  • L’Ajuntament ha de promoure tot allò que en el marc de les estratègies que s’acordin permeti que tothom, pensem el que pensem, podem participar de l’elaboració de les decisions col·lectives en un marc de completa serenitat i seguretat. Ha de posar els seus recursos al servei de la defensa de la democràcia, la pau i la concòrdia, i no cal dir-ho, la integritat física i emocional, del conjunt de la ciutadania.
  • Davant la voluntat claríssima de desinformar-nos i de generar por a les hipotètiques conseqüències de la independència l’Ajuntament té l’obligació de protegir la ciutadania i la democràcia. Per tant l’Ajuntament ha de promoure la disponibilitat d’informació veraç i contrastada així com espais de diàleg i debat, per tal que tothom, sense excepció, tingui les idees nacionals que tingui, pugui elaborar i compartir el seu criteri amb fonament i plena llibertat sobre com ha de ser el sistema polític i l’administració pública òptima que volem.
  • I finalment, davant l’intent de reprimir les decisions preses democràticament aquest Ajuntament ha d’exercir el rol que li pertoca. Participarà de les decisions socials que es prenguin, oferirà el suport que calgui a les entitats que defensin la democràcia, la justícia i l’execució dels legítims acords democràtics que haguem adoptat com a societat sempre en defensa de la pau, la democràcia, la seguretat, la informació veraç, la llibertat, la tolerància i el civisme, dins el qual volem col·laborar intensament amb tots els partits i totes les entitats que vulguin participar. Vetllarem especialment per la concòrdia i convidarem a participar tots els agents de la ciutat que consideri que poden jugar un paper en la seva garantia.

Mentre Catalunya segueixi formant part de l’Estat Espanyol, entre moltes altres coses, prop del 40% dels impostos que paguem marxaran per mai tornar. Així, evidentment, no es pot construir una societat justa i avançada que ofereixi amb oportunitats per a tothom. Si el que volem de veritat és lluitar per la millora de les condicions de vida de la gent, per tant, sense pors ni complexes, l’Ajuntament ha de treballar en aquesta direcció sense defallir, sense inhibir-se com fa l’actual govern Tripartit, tal com s’ha de fer des d’una administració moderna, racional i democràtica al segle XXI: sense amagar les nostres posicions, exercint un lideratge serè, prudent, tolerant i inclusiu, i alhora decidit.

En aquest assumpte, el més important que afrontem tothom com a societat, l’Ajuntament no es pot inhibir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.