Skip to content

Model Sant Cugat 4.0

Fa 40 anys Sant Cugat no era tant diferent dels nostres municipis veïns. Des del 1987 s’ha vingut desenvolupant un projecte diferent, una ciutat millor.

Crec que entre moltíssima gent i des de la primera alcaldia d’en Joan Aymerich el 1987, passant per les d’en Recoder, Conesa i Fortuny Sant Cugat ha fet coses molt i molt destacables. Gràcies a la potència econòmica local som una societat que ofereix moltes més oportunitats a la seva gent i també potents xarxes de protecció social per a tothom. Som un hub cultural, educatiu, universitari, tecnològic i empresarial. Tot va lligat: l’urbanisme diferencial, la potència econòmica, la cohesió social, la fortalesa cultural i educativa i la gestió pública avançada són les potes essencials del Sant Cugat que tant valorem. Malauradament, totes elles estan en clar retrocés amb l’actual govern tripartit.

No ens hem aplanat a les inèrcies urbanístiques metropolitanes de matriu socialista i gaudim, gràcies a això, d’una ciutat referent en qualitat de vida. L’equilibri en els usos del territori (residencial, terciari, industrial, comercial, protegit) és essencial. Havíem de ser bastants més de 200.000, el terme municipal és molt gros, però ens quedarem a la meitat. Sant Cugat és un model diferent, un model millor per a tota la seva gent i per a tots els seus barris, no ens hem de cansar de repetir-ho.

Segurament, si pensem en les ciutats ideals del futur el que ens vindrà al cap és quelcom com Sant Cugat.

Consulta aquí a què ens referim quan parlem del Model Sant Cugat

Clica aquí per veure idees per avançar que posarem sobre la taula per construir entre quants més millor el programa de govern de Junts per Sant Cugat